Over ons biologisch melkveebedrijf

Algemene informatie:

Biologisch melkveebedrijf De Koeberg wordt gerund door René en Claudia en heeft 65 melkkoeien en zo’n 40 jongvee. Alle koeien en kalfjes hebben een naam. De kalfjes lopen ± 2 maanden bij mama koe in de kudde. Daarna komen ze in leeftijdsgroepen bij elkaar. Als ze ± 1,5 jaar oud zijn worden ze geïnsemineerd. Na 9 maanden krijgen ze hun eerste kalf en gaan ze melk geven. Voor dat ze kalven komen ze dan ook weer terug in de grote kudde.
We hebben 60 hectare land in gebruik. Een deel is voor begrazing en op de rest verbouwen we het eigen voer voor de koeien (gras, maïs en graan). Onze dames lopen ruim 200 dagen per jaar in de wei. In de winterperiode liggen ze lekker in het stro in de potstal. We melken de koeien iedere dag rond 7.00 uur en 18.00 uur, 365 dagen per jaar. Iedere 3 dagen komt de biologische tak van Friesland-Campina de melk ophalen en worden er biologische producten van gemaakt.

Wij nemen ook deel aan diverse natuurbevorderende projecten, zoals:
Korenwolf vriendelijk akkerbeheer, kruidenrijke akkerranden, meidoornhagen, (knot)wilgen en hoogstamboomgaarden behoud. Ook staan er bijenkasten in onze huiswei.

Excursie: alles over koetjes en kalfjes

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het werken en leven op een boerderij? Wat een boer en boerin op een dag doen? Wij vertellen je alles over onze koeien en het reilen en zeilen op ons biologische melkveebedrijf. Je mag het allemaal zien, voelen, ruiken en proeven.

Ontvangst met koffie/thee/biologische melk en lekkere zelfgebakken cake. Het aanbieden van een eenvoudige lunch is ook mogelijk. Daarna gaan we ons bedrijf bekijken. De excursie duurt ± 1,5 uur. Met ontvangst is 6,50 p.p. , alleen de excursie is 5,00 p.p. (minimaal 6 personen).

Heb je vragen of speciale wensen? Laat het ons gerust weten. Bel of mail voor info en het maken van een afspraak.

Een spontaan interview met Claudia en René op L1-tv

In dit filmpje, opgenomen op 23 september 2020, worden Claudia en René spontaan geinterviewd voor het L1-tv programma “Óngerwaeg”. L1-tv gaf er de titel aan “Óngerwaeg gaat proefrooien in Herkenrade”.

Bron: L1.nl

nl_NLNederlands